Een ervaren schrijver/redacteur

Voor schrijfwerk kun je bij Charlotte Verhees terecht. “Ik redigeer aangeleverde kopij. Of ik creëer via concept, deskresearch of interview een pittig, fris eindproduct. Dertig jaar schrijfvlijt bij elkaar genomen, levert een stapel publicaties op van vloer tot plafond.”

Veelzijdig en zorgvuldig
“Ik maak me snel vertrouwd met complexe inhoud. Kies de woorden zorgvuldig, of het nu gaat om een #tweet, uitnodiging, good practise of beleidsnotitie.”

De competenties schrijven, managen en adviseren vallen samen in één persoon, bij Charlotte. Voor veel managers is die hands on denkkracht waardevol, bijvoorbeeld om abstracte materie klip en klaar te presenteren aan medewerkers of klanten.


Uit mijn portfolio:

Whitepaper, factsheet, folderreeks, webcontent

“Omdat ik vaak met de eindverantwoordelijke aan tafel zit, is mij nogal eens gevraagd om beleid en managementkwesties in heldere taal te verwoorden voor de medewerkers. Je hebt inlevingsvermogen nodig om de juiste vertalingen te kunnen maken. Ik vind het dankbaar werk. Daarnaast heb ik in afgelopen twintig jaar ontelbare webteksten, brochures, folders, kranten en dergelijke geschreven. Ook laten vormgeven en drukken, overigens. Ik ken het klappen van de zweep.”

Interviews met professionals over online onderwijs

Hoe ziet in 2020 het onderwijs eruit? Aan de hand van vijfentwintig interviews met innovatieve leerkrachten en managers van de pabo, schreef ik een visiedocument over online onderwijs in de nabije toekomst. Ook verzamelde ik bouwstenen voor de communicatie rond een universitair programma ‘Onderwijs en ICT’. “

O taal, wat boeit zij me

“Ik hou van taal. Van woordgrapjes, van al het moois dat woorden kunnen zeggen.
Ik schrik van taal. Eén verkeerd woord en de relatie is verstoord. Of foetsie is de deal. Ik lach om taal. In menig chaotisch gesprek voel je dat vertrouwen resoneert. Dan kan een half woord genoeg zijn.”

“Laat een tekst voor je spreken. Koester het woord. Neem de tijd voor het schrijven; dat verdient zich terug.”

20 taal- versterkers

Hoe werkt taal? Wat maakt een tekst effectief? Hoe schr...

Beeld en/of tekst?

Beelden kunnen sterke emoties oproepen, maar het zijn v...

Verbeter je spelling

Gratis oefenen met spelling en grammatica? Doe het test...

Blog schrijven?

Wil jij graag zakelijk bloggen maar weet je niet hoe? D...