Een tafelgenoot om te sparren over een communicatievraagstuk?

In de hectiek van de dag raakt ‘even goed doordenken’ soms ondergesneeuwd. Toch blijft die belangrijke communicatievraag je aandacht trekken. Zoek samen naar jóuw antwoord. Gun jezelf de tijd voor een grondig adviesgesprek.

Even stilstaan is méér zien
Charlotte: “Samen verkennen we het issue dat je bezighoudt. Wat speelt er precies. Wat moet er anders of beter. Welke rol neem jij en wat verwacht je van anderen. We zoeken naar een effectieve communicatieaanpak en bekijken de consequenties.”

Verrijkt met nieuwe inzichten kun je verder. Je zet de communicatiecollega’s aan het werk of besteedt werk uit. Er is overzicht en dat geeft een gerust gevoel. Zo is de zaak weer goed geregeld.


Een greep uit de reeks adviesopdrachten:

Universiteit weerbaar maken tegen internetcriminaliteit

Met veel enthousiasme heb ik gewerkt als adviseur en sidekick voor Corporate Information Security Officer (CISO) van een Nederlandse topuniversiteit. De prioriteiten waren: het nieuwe informatiebeveiligingsbeleid geaccepteerd krijgen, de awareness-strategie ontwikkelen en een adequate communicatiestructuur inrichten.

Welke gezamenlijke visie leeft er bij de medewerkers?

In opdracht van een directeur – nieuw in een hbo-faculteit – zette ik een visiedag op touw voor de medewerkers. Waar zit precies de kracht van deze professionals? Wat wordt onze visie? Het programma werd een doordacht geheel van werkvormen, presentaties en energizers. De voorbereiding deed ik samen met een inhoudelijk beleidsmedewerker en regeltalent uit de staf. Zo’n gecombineerd team kan oersterk uitpakken.

Hoe krijgen we de staatssecretaris in het 8 uur Journaal?

De opdracht: ‘Er gaat een campagne in het onderwijs van start, op initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het thema is mobiliteit van leerkrachten in het onderwijs. Zorg ervoor dat de staatsecretaris haar boodschap kan uitdragen in het NOS Journaal van 8 uur.’ Dit was een van mijn eerste freelance opdrachten, medio jaren ’90.

Feestje!

In 2020 bestaat mijn zaak 20 jaar. Wat gebeurde er in ...

Drone

Toen ik dit plaatje zag dacht ik: aha, ik ben een syst...